Немачки изасланик за Западни Балкан: Косово има право на регистарске таблице, али не желимо акције које изазивају нереде

Специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Саразин поручи је да Косово треба да буде принципијелно, али и да покаже флексибилност у питању регистарских таблица, преносе приштински медији.

Саразин је рекао да је по питању регистарских ознака, Косово у прави али да не треба да предузима радње које изазивају немире.

Истакао је да је у интересу свих да се месец који је при крају не заврши инцидентима и проблемима и то неколико дана пре почетка Самита Берлинског процеса на коме се очекује потписивање низа споразума за олакшавање сарадње у региону.

Саразин подсећа да је његова земља највећи заговорник либерализације визног режима за Косово и да ради са европским партнерима на окончању овог процеса.

У интервјуу за приштинску ТВ 21 немачки дипломата је потврдио постојање немачко-француског предлога косовско-српског споразума и описао га као важан и користан документ.

Подсетимо изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријел Ескобар позвао је поново власти у Приштини да прихвате захтев за одлагање рока за регистрацију таблица за 10 месеци. Позив за померање рока упутили су изасланик ЕУ за преговоре Београда и Приштине Мирослав Лајчак и амбасадори земаља КВИНТЕ.

Повезани чланци

Back to top button