Нераскидива „Српска нит“ спаја Црну Гору са Косовом и Метохијом

Хуманитарна организација „Српска нит“ из Црне Горе обрадовала је новогодишњим пакетићима децу из Велике Хоче, Ораховца и Призрена, потврдио је за портал Ризница.нет оснивач ове организације Миливоје Брковић.

Уочи Православне нове године „Српска нит“ је прикупила и допремила на Косово и Метохију више од 1 000 новогодишњих пакетића који су подељени деци из Призрена, Велике Хоче и Ораховца као и пет тона пакета хуманитарне помоћи.

„Није први пут да смо у Ораховцу и Великој Хочи, слободно могу рећи да нам то полако прераста у традицију. Прошли пут смо обрадовали дјеци поклонима у оквиру посете Михољског збора овим срединама, данас то чинимо као „Српска нит“. Посебно сам срећан и почаствован што сам поново овдје са овом дјецом и кад им видим осмијехе, све нас то испуњава и онда схватамо да је права част бити у њиховом друштву“, рекао је Брковић.

Деца су госте дочекали песмом Ораховцу башто рајска а чланови Српске нити су осим Ораховца и Велике Хоче посетили и манастир Светих Архангела код Призрена.

И.М.  

Повезани чланци

Back to top button