Николићу заплењени аутомобили, блокирани рачуни у банкама

Почела је заплена имовине бившем градоначелнику Штрпца Братиславу Николићу, кога су припадници специјалних снага полиције ухапсили јутрос са групом од десет саучесника који се, како се наводи, терете за злоупотребу службеног положаја и корупцију. Николићу су, јавља приштински портал Каљзо.ком одузета два аутомобила.  

Братислав Николић ухапшен је јутрос у Штрпцу због сумње да је умешан у незакониту изградњу у викенд насељу на Брезовици као и за корупцију и узимање мита. Тужилаштво је поред Николића наложило хапшење још неколико лица, укључујући директора Урбанизма у општини Штрпце, општинске службенике и власнике предузећа.

 Акција је проширена и на Приштину, а порал Каљзо. ком, позивајући се на изворе из Тужилашта, извештава да је у нелегалне послове укључена и једна фирма чије је седиште у Грачаници.

Николићу су данас одузета два аутомобила, један „Џип“, а други марке „БМВ“ српских регистарских ознака. Како наводи приштинска штампа вредност  само једног аутомобила је 65 хиљада евра. У документацији о Николићевој имовини налази се и стан чија се вредност процењује на 50 хиљада евра, док остале некретнине није пријавио. У појединим банкама Николић је пријавио 116.098 евра у готовини.

Читаву операцију покренуло је Тужилаштво из Урошевца, наводе медији.

(извор: Каљзо.ком)

Повезани чланци

Back to top button