Нова провокација у Кишници, натпис УЧК на саобраћајном знаку

На саобраћајној ознаци за насеље Кишница код Грачанице непознати починиоци су у току ноћи црвеном бојом исписали УЧК (скраћеница за Ослободилачку војску Косова) и префарбали назив за ово место исписан на српском језку.

Није први пут да се у овом месту надомак Грачанице дешавају инциденти потврђује председница Локалног одбора за јавну безбедност у Кишници, Сушици и Бадовцу Снежана Јовановић. Она је више пута алармирала јавност и упозоравала да се инцидентне ситуације у овом месту понављају те да починиоци, иако постоји видео надзор, никада нису пронађени.

Јовановићева је позвала командира полицијске станице у Грачаници Братислава Трајковића да хитно истражи и овај инцидент и пронађе починиоце.

„Ја се надам да (Братислав Трајковић) неће игнорисати ову пријаву и да ће пронаћи починиоца, и обавести јавност о томе, Општински одбор за безбедност заједница или бар председника општине Грачаница коме не доставља дневне извештаје о безбедности на територији општине Грачаница“, нагласила је Јовановићева у краћем обавештењу медијима.

Јовановићева је у ранијем Захтеву за одржавање седнице Одбора за безбедност заједница при општини Грачаница, који је проследила медијима, тражила одржавање седнице Општинског одбора за безбедност заједница због учесталих провокација од стране припадника албанске заједнице, који, како је нагласила у захтеву, указују да је безбедносна ситуација на територији Општине Грачаница лоша.

Председница Локалног одбора за јавну безбедност у Кишници, Сушици и Бадовцу Снежана Јовановић је у Захтеву за одржавање општинске седнице за безбедност изнела тврдњу да Косовска полиција у Грачаници о наведеним догађајима ћути, чиме се доводи у питање веродостојност извештаја о бебедносној ситуацији које износи командир Полиције у Грачаници Братислав Трајковић.

Кишница је већински албанско место у општини Грачаница у коме данас живи близу тридесет српских породица.

(Ризцница)

Повезани чланци

Back to top button