Опозиција напада Куртија: За пет година само два признања, чак и нарушени односи са САД

Косово за последње пет године успело да обезбеди само два признања своје независности што је резултат лоше политике Куртијеве владе и њених односа са САД оцењује портарол опозиционе ПДК Фатон Абдулаху.  

Абдулаху је рекао да се не може очекивати да ће бити нових признања или да ће се направити било какав конструктиван корак у том правцу јер када је реч о регионалним политикама и сарадњи или координацији са различитим земљама Влада, како истиче, не нуди никакву сарадњу.

„Потребна је директна сарадња, координација са САД, ова влада то није урадила. „Ово је бахато, њен приступ је искључујући, политика коју воде је донкиховска. Како можемо очекивати признање када ова влада нема коректне односе са САД, када ова влада занемари Албанију и оде да ужива у ћаскању у Грчкој, а не са рођеним братом. Ко ће помоћи овој Влади? Какву корист ова влада мисли да има од дијалога са Србијом? Суочени са Србијом када смо у исто време под казненим мерама, ми смо под санкцијама. Зашто? Због глупости, тврдоглавости и неспособности владе”, каже је Абдулаху.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button