Општина донирала „ортопан“ Дому здравља у Грачаници

Општина Грачаница донирала је посредством Одељења за здравство савремени ортопан апарат Дому здравља Грачаница, који ће радити у рендген центу при амбуланти у Лапљем Селу, саопштила је општинска служба за информисањe.

Апарат који ће у многоме унарпедити рад стоматолошких служби Дома здравља у Грачаници  на употребу је предао председник општине Грачаница Срђан Поповић

„Веома ми је драго да смо успели да донирамо најсавременији ортопан који ће нашим мештанима значити много јер више неће морати да иду за те потребе на приватним клиникама већ ће то моћи да ураде бесплатно и овде. Ово је доказ наше посвећености и сталних улагања не само у просвету већ и у здравствени систем који је једна од најбитнијих грана за останак и опстанак нашег народа“ рекао је Поповић.

 Директорка Дома здравља у Грачаници Мирјана Димитријевић захвалила је општини Грачаница на  вредној донацији нагласивши да је апарат већ истог дана због потреба службе стављен у функцију.

„Ми смо данас кренули са радом чиме нашим пацијентима пружамо услугу снимања зуба путем савременог дигиталног ортопана који нам омогућава добру дијагностику и олакшава рад стоматолошких служби. Пацијентима сада пружамо могућност да поред успешног дигиталног ортопана добију и 3Д снимак свих структура у усног шупљини. Предност отропана је и што се на њему виде и горња и доња вилица, корени зуба  и синусне шупљине. Услуге ће бити доступне свим пацијентима без обзира на године,“ рекла је др Димитријевићева.

Осим стоматолозима нови ортопан апарат биће од велике важности и Клиничко болничком центру у Грачаници где функционише одељење максиофацијалне хирургије. 

„Задовољни смо зато што ћемо на још шири начин пружати услуге свом становништву. Вредна донација и одличан апарат из области стоматологије и максиофацијалнехирургије“ рекао је Лазић.

Савремени ортопан апарат који је донирала општина Грачаница финкционисаће у рендген центру који је се налази при амуланти у Лапљем Селу и Хитној служби.

(извор: Инфо-служба Општине Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button