Општина Штрпце о одлукама централне власти у Приштини

Опшина Штрпце је осудила одлуке власти у Приштини које нису дозволиле санитарну сечу шума за огрев као и одлуку Борда Агенције за приватизацију у Приштини која је сменила управни одбор Ски центра Брезовица и директора Петра Симића.

Како се наводи у саопштењу из кабинета градоначелника Штрпца Далибора Јевтића, ново руководство, политички Управни одбор и в.д. директор Ски центра раде искључиво по налогу Приштине што је против интереса грађана и радника овог центра.

“Тако је донета одлука да се једном бизнисмену из Приштине у руке корак по корак предају ресурси Ски центра, почевши од ресторана до рекламног простора и то истом оном бизнисмену Б.М. који је својим деловањем и покушајем бесправне градње у селу Севце показао своје намере и да је ту да ради и делује против интереса грађана општине Штрпце”. Поставља се питање: „како је могуће да је онај који је први “скакао” у реку да уклони нелегално постављене цеви на протесту маја месеца 2022. године, најближи сарадник са онима против којих је протестовао”?

“Како је могуће да један саветник нелегалног и нелегитимног министра за заједнице и повратак одређује руководству и радницима Ски центра како ће радити? Ко је том истом саветнику дао бесплатне ски пасове да дели и управља њима како и кад хоће? На основу ког закона Министарство за повратак делује на делу територије општине Штрпце док се у повратничким срединама пљачкају и пале куће повратника”, пита се руководство општине Штрпце.

Наведено је да је нула број повратника на Косово од кад је на челу министарства “нелегитимни и нелегални министар Рашић”.

“Ово министарство приватизује Ски центар Брезовицу. Зато је данас Ски центар у хаосу, без икаквог реда, са често искљученим камерама које надлгедају наплату карата са жичаре и уз још много неправилности које ће тек ‘изаћи на светло дана’ и о којој ће читава јавност бити обавештена”

Општина Штрпце позива представнике међународне заједнице да реагују и зауставе овакво деловање које је, према њиховим речима, против интереса грађана.

“Подсећамо све да је сво земљиште на Ски центру Брезовица земљиште које је у власништву Општине Штрпце и њених грађана и да ће се Општина Штрпце свим правним и демократским средствима борити да своју имовину и своја права заштити”, наведено је у саопштењу достављеном медијима.

Повезани чланци

Back to top button