Општина Штрпце: Тужба против појединаца због лажних оптужби

Општина Штрпце саопштеава да су општужбе појединаца о наводним опструкцијама при издавању било ког од докумената које локална самоуправа има обавезу да издаје по захтеву грађана, нетачне и злонамерне и уједно их најоштрије осуђује.  

У саопштењу се појашњава да је у протеклом периоду локална самоуправа одговорила на сваки захтев грађана за издавање докумената било које врсте. Додаје се и да након детаљне анализе и провере у бази података и архиви Општине, није утврђена ни једна жалба грађана.

„Такође, у кореспонденцији са Полицијом Косова добили смо информацију да не постоји ни један случај који се односи на саму тврдњу да се више грађана жалило на наводне проблеме у издавању било ког документа у Општини Штрпце. Постоји једна пријава око неспоразума, где је одлукомТужилаштва у Урошевцу одлучено да се она евидентира као “службена белешка”, без било каквих елемената који би имали конотацију кршења нечијих законом загарантованих права“.

Из Општине Штрпце подсећају да се већина докумената може извадити онлајн тако да грађани читав посао могу да заврше без доласка у зграду локалне самоуправе. 

“Колико читава лаж, покренута од стране појединих лица, нема смисла показује да су се појединци мало занели или заиграли са циљем изазивања узнемирености међу грађанима наше општине“, наводи се у саопштењу.

Додаја се да ће након лажних информација против одговорних лица која преносе дезинформације бити поднете тужбе од стране општине али и појединих службеника.

„Дакле, ми ћемо за изговорене неистине правду затражити на суду и за та лица затражити кажњавање у складу са Законом како би заштили интегретит инситуције Општине Штрпце и њених службеника“, закључује се у саопштењу.

Јавност ће, како се на крају наводи, документовано бити упозната о свим детаљима у вези са овим процесом, након што о истим службено буду обавештене надлежне институције.

Повезани чланци

Back to top button