Ораховац: Радови на реконструкцији платоа

У Ораховцу су јуче започети радови на реконструкцији платоа испред објекта у којем се заједно налазе две српске школе – Основна школа „Доситеј Обрадовић“ и гимназија „Ораховац“, а радове финансира Канцеларији за Косово и Метохију.

Поред поплочавања, које ће бити завршено до краја недеље, планирани су и радови на обнови фасаде, сређивање ограде и поставка новог мобилијарa, уз монтирање и новог коша за кошарку. Ово је једина српска школа у Ораховцу коју похађају и деца из Велике Хоче.

Зграда некадашњег Дома културе је након рата 1999. године преуређена у школу, а данас у овом објекту наставу похађа 43 ученика основне и девет ученика средње школе.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ, Јелена Стојковић истакла је да ће ђаци захваљујући овој реконтрукцији имати на располагању и терен за спортске активности.

Осим што ће визуелно двориште школе изгледати много лепше, реконструкцијом школског платоа побољшаће се и осигурати безбедан приступ школској згради, како ученика тако и возила која допремају огревни материјал и школску опрему. Осим тога, наши ђаци ће тај простор моћи да користе и за спортске активности“, каже Стојковић.

Она додаје и да су улагања Канцеларије за КиМ у инфратруктуру изузетно важна, а посебно значајна за наше младе који живе у енклавама.

„Наши пројекти су посебно важни за младе који живе у енклавама јер они одрастају у специфичнијим условима од својих вршњака који живе у другим деловима Србије и због тога се трудимо да им, додатним улагањима, оплеменимо услове“,  закључује Стојковић.

Повезани чланци

Back to top button