Османи: Снажно подржавамо дијалог, важно избећи тензије на северу Косова

Министар спољних послова Северне Македоније Бујар Османи каже да његова земља снажно подржава дијалог Београда и Приштине, посебно усвајање Декларације о несталим лицима.  

Османи је у разговору са приштиснком министарком спорљних послова Доником Гервалом Швар црека поздарвио напредак које су обе стране постигле у дијалогу.

„Од суштинске је важности да одлучно окренемо нову страницу и заједно гледамо у будућност”, рекао је гост из Северне Македоније.

Позвао је обе стране да се усресреде на дијалог чиме ће бити бити смањен простор за било какве тензије, што се како је приметио на Балкану доказало као најбоље решење за све сукобе.   

Османи је нагласио да је од велике важности да се избегну тензије на северу Косова, додавши да је то рекао и током посете Београду.

„Важно је утицати на смиривање тензије на терену на северу Косова да би се дао простор политичком процесу дијалога који води ЕУ. Како је већ навела Мисија ОЕБС-а, та европска организација је спремна да подржи спровођење споразума постигнутих у оквиру дијалога“, рекао је македоснки шеф дипломатије током посете Приштини.

Повезани чланци

Back to top button