Основни суд одредио месец дана кућног притовра браћи Мицић из Грачанице

Судија за претходни поступак Рустем Беголи одредио је месец дана кућног притвора Андрији и Михајлу Мицићу, које су припадници полиције претукли и ухапсили у четвртак увече у Грачаници. Браћа Мицић, од којих је један задобио телесне повреде приликом интервенције полиције, саслушани су данас у Грачаници, у Одељењу приштинског Основног суда.

Бранилац једног од браће адвокат Јована Филиповић пренела је РТС-у да се судија у одређивању мере кућног притвора водио тиме да могу да побегну те тако утичу на сведоке.

Филиповић је најавила жалбу адвоката двојице младића, јер сматрају “да не постоји одговорност осумњичених, те да је кривица на полицајцима због прекомерне употребе силе”.

Браћа Мицић су након хапшења краће време задржани у станици полиције у Грачаници, а потом пребачени у болницу, у којој су били све до данашњег саслушања. Након саслушања поново су враћени на лечење. У болници ће остати све док буде било потребе, а лечење може бити настављено и код куће, навела је Филиповићева.

Андрију и Михајла Мицића, на очиглед мештана, у центру Грачанице у четвртак увече претукли су припадници полиције. Косовски полицајци су зауставили аутомобил у којем су се налазила браћа Андрија и Михајло Мицић, а затим им исписали казну на албанском због појаса.

Један од браће је упитао због чега им казну пишу на албанском, а не на српском, након чега је уследила брутална реакција полицајаца албанске националности.

Очевици су казали да браћа Мицић, нису ничим испровоцирали полицијску реакцију. Полиција је случај оквалификовала као напад на службена лица у вршењу дужности, пријавивши да су два полицајца повређена током интервенције.

У знак протеста испред станице полиције у Грачаници се у четвртак увече окупило неколико десетина Срба. Нови протест житељи Грачанице заказали су за понедељак у 12 часова.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button