Основно Тужилаштво: У простору амбуланте у Приштини незаконито обављана медицинска и фармацеутска делатност

Основно тужилаштво у Приштини саоштило је да је полицијска рација у простору Невладине организације у Приштини која је смештена у анкексу полицијске станице уследила по налогу Тужиоца, а објекат је затвроне по решењу здравствене инспекције. Наводи се да су две особе осумњичене а да против осталих приведених неће бити покренут даљи поступак.

Током полицијске акције одузети су материјални докази који ће бити коришћени у кривичном поступку, док је решењем Здравствене инспекције предметни објекат затворен, наводи се у саопштењу.

„Основно тужилаштво у Приштини, саопштило је поводом рације извршене 31.01.2024. године, да по добијању информације од Министарства унутрашњих послова, да у објекту – анексу Полицијске станице Центар у Приштини, невладина организација ради нелегално. Главни тужилац Основног тужилаштва у Приштини заједно са тужиоцем предмета из Одељења за тешка кривична дела – Јединице за привредни криминал и корупцију, изашли су на лице места и предузели неопходне истражне радње, у координацији са Косовском полицијом – Управом за Регионална канцеларија за истраге у Приштини иу сарадњи са Царином Косова и Здравственим инспекторатом, извршен је увиђај у наведеним просторијама, у ком случају је утврђено да се у овом објекту пружају медицинске услуге на незаконит начин. Две особе саслушане су у својству осумњичених, док су остале саслушане у својству сведока“, наводи се у саопштењу.

Како се појашњава у саопштењу приведени су пуштени по редовном поступку и против њих неће бити покренут даљи поступак због, како је наведено незаконитог обављања медицинске или фармацеутске делатности.

Повезани чланци

Back to top button