Осојане: Вода се повукла у корито, данас нема опасности од поплаве

Стање у повратничком селу Осојане данас  је редовно после опасности од поплава, потврдио је Председник ПО за Општину Исток Малиша Ђурић.

Киша је јуче поподне престала да пада, а река Кујавча која је претила да се излије и поплави већи део Осојане вратила се у корито тако да су и мештани овог повратничког села претходну ноћ могли да одахну.

Услед великих падавина протекла два дана нагло је порастао ниво реке Кујавче. Набујала река је  нанела видна оштећења на мосту и делу локалног пута који од Осојана даље кроз село Жач води до Ђураковца.

Због оштећења моста овај путни правац је затворен за саобраћај док се из правца Истока у Осојане може једино старим путем преко села Суви Лукавац.

Председник ПО за Општину Исток Малиша Ђурић каже да су у Осојану била поплављена два домаћинства али да на срећу вода није ушла у куће.

„Данас се вода повукла, киша је престала да пада јуче поподне и стање се полако нормализује. Вода се задржала једино на појединим ораницама“, каже Ђурић и додаје да у једном тренутку за саобраћај није био проходан пут који води кроз село Тучеп.

 „Вода нанела грање и блокирала пут, али смо овај проблем убрзо решили, а надам се да ће ускоро бити и саниран прилаз мосту који је оштећен у бујици “, рекао је Ђурић.

Ово је други пут у последњих месец дана да Осојане има проблем са поплавама.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button