Петковић: Курти једино има спремност да терорише српски народ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да Аљбин Курти једино има спремност да настави да терорише српски народ, посебно на северу Косова и Метохије и то демонстрира свакога дана својим насилним и једностраним актима.

Петковић каже да се показало да је једини насилник и пироман на Балкану Аљбин Курти, који поред голог насиља, Србима забрањује динар, али и могућност да примају плате и пензије на КиМ.

„Са истом опсесијом, са којом прогони српски народ последње три године, могао је да се посвети испуњењу обавеза из Дијалога и потписаних споразума и Срби би већ имали формирану Заједницу српских општина и гарантовану безбедност коју данас немају, управо због Куртија и дивљања његових параполицијских фаланги, упуцавања и пребијања српске деце“, наведено је у саопштењу.

Додаје да је комплетна међународна заједница прозрела намере Аљбина Куртија да избегне фомирање Заједнице српских општина и немогуће је да све људе лаже све време и да верује да ће његова демагогија икога заварати.

„Београд је све своје обавезе из дијалога применио, а реакција српског народа на вишегодишњи терор није никакав алиби Куртију да избегне своје обавезе. Подједнако, као што је наставио са нелегалном експропријацијом на северу Косова и Метохије, иако је обустава тих противправних радњи била обавеза у коју се клео док се надао пријему у Савет Европе, по истом моделу дезавуише јавност и међународне представнике да има добру вољу да нацрт Статута ЗСО шаље пред тзв. Уставни суд“.

Формирање ЗСО првих је шест тачака споразума у Бриселу и пропратних докумената и Општих принципа из 2015. године и никакви Куртијеви предуслови нити јесу нити ће икада бити основ за њено формирање, већ искључиво служе да своје обавезе избегне, закључио је Петковић.

Повезани чланци

Back to top button