Петковић: Политици нема места у борби за очување здравља грађана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, поводом реакције Приштине на почетак вакцинације против короне на северу КиМ, саопштио је да смо навикли да током сваке предизборне кампање у Приштини главна мета напада буде Србија, али је истакао да ничије политичке амбиције не смеју да буду изнад здравља и живота људи.

Петковић је у саопштењу навео да коронавирус не познаје нечије етничко порекло, што добро разуме Србија, која, према препоруци председника Александра Вучића, настоји да обезбеди довољне количине вакцина и за друге заједнице и средине на КиМ, као што је у јеку пандемије поклонила 1.000 ПЦР тестова Институту за јавно здравље у Приштини.

„Наша је обавеза да обезбедимо довољне количине вакцина за све граћане, без изузетка”, истакао је Петковић.

Он је указао да је због тога незамисливо да неко политику ставља изнад очувања живота и да у тренутку када се читав свет бори са пандемијом коронавируса, неко жели да се обрачунава са вакцинама и спречава имунизацију.

„Србија и њен председник Александар Вучић увек ће јавно и опште добро ставити изнад дневне политике”, нагласио је Петковић и додао да је Србија поносна јер је прва у региону и друга у континенталној Европи кренула са имунизацијом.

Петковић је навео да у борби за очување здравља грађана политици нема места и да за Србију пут хуманости и солидарности нема алтернативу.

Министарка спољних послова привремених приштинских институција, Мељиза Харадинај Стубла, оптужила је раније данас Београд да је, како тврди, „тајно и незаконито, шверцом фармацеутских производа, флагрантно прекршио Бриселски споразум”.

Харадинај Стубла је на Твитеру написала да Приштина поводом тога очекује адекватну међународну реакцију.

Повезани чланци

Back to top button