Петковић: Позива се на неповредивост територијалног интегитета Украјине док тај принцип не важи у случају Србије

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је Бљерим Веља оптужујући Владу Србије да се меша у унутрашње ствари тзв „Косова“ потпуно заменио тезе, односно, како се каже на српском, побркао лончиће, јер је Приштина та која се својим сепаратистичким настојањима меша у унутрашње ствари Србије, а не обрнуто.

„У Приштини су се најели буника, или се само праве наивни. Можда господин Веља и његове колеге не познају међународно право и нису  свесни чињенице да Резолуција 1244 СБ УН препознаје Косово и Метохију као део Србије, или не схватају да та Резолуција почива на истим принципима као и аргументи којима у Приштини данас бране територијални интегритет Украјине. Али, како су говорили Латини: ignorantia juris non excusat – непознавање закона није изговор!“, рекао је Петковић.

Подсетивиш да се сви радо, бавећи се Украјином, позивају на принцип неповредивости суверенитета и територијалног интегритета држава, Петковић додаје да је прави час да се исти присете да је и Србија међународно призната суверена држава, и да се међународно право на њу односи као на било коју другу земљу.

Повезани чланци

Back to top button