Петковић: Пресуда Тодосијевићу у сврху стигматизације Срба у јавности

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истиче ељ ј3 најновија пресуда Ивану Тодосијевићу, због изговорене речи, директни је показатељ аутократског, недемократског и антисрпског лица актуелне власти у Приштини.

Петковић наводи да је пресуда Апелационог суда, у поновљеном суђењу, донета у супротности са Бриселским споразумом који предвиђа да састав већа судија за предмете који долазе из српских средина мора бити већински српски.

„Тодосијевић је осуђен јер је српски домаћин, српског рода, имена и презимена, који упркос тортури кроз коју он и његова породица пролазе, не жели да напусти своје огњиште. Чињеница да о пресуди нису још званично обавештени ни Тодосијевић, ни његов бранилац, али јесу медији у Приштини, показује да је читав процес фарса срачуната да се Србима суди без права и правде с циљем њихове стигматизације у јавности“, наглашено је у саопштењу.

Додаје се да ће адвокат кога је ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију наставити борбу за правду Ивану Тодосијевићу и искористиће могућност ванредног правног лека и заштиту законитости.

„Канцеларија за Косово и Метохију званично је о овом нечувеном потезу Приштине обавестила Брисел и Мирослава Лајчака, захтевајући пуно поштовање тачке 10. Бриселског споразума која се односи на начин суђења у предметима који долазе из српских средина, као и да се у случају Тодосијевића заштити слобода изговорене речи и мишљења, које су водеће цивилизацијске и европске тековине свуда у свету, али само не на Косову и Метохији“, закључено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button