Петковић за Божићне празнике на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију провешће Бадњи дан и Божић са Србима са Косова и Метохије, саопштено је из Канцеларије за КиМ. Петковић је рано јутрос обавио сечу бадњака и честитао долазећи празник Србима у јужној покрајини.

„Срећно Бадње јутро и Бадњи дан са Косова и Метохије. Пре сунц, исекао сам бадњак са жељом и молитвом да нам празник Христовог рођења донесе мир и благостање“!, написао је Петковић на инстаграм профилу.  

Како је раније саопштила Канцеларија за КиМ, сутра у 12 часова, Петковић ће уручити кључеве станарима за 12 новоизграђених станова у Косовској Митровици, а потом и за 24 новоизграђена стана у две зграде, у истом граду. Станови су намењени стамбеном збрињавању младих брачних парова, породица интерно расељених лица, као и стамбено угроженог домицилног становништва са територије општине Косовска Митровица.

У 16 сати, у порти Цркве Светог Димитрија у Косовској Митровици, Петковић ће присуствовати паљењу Бадњака.

У четвртак, 7. јануара, у 6:20 сати, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић ће у Добротину код Липљана бити положајник породици Рашић. Како је саопштено, након ове посете предвиђене су изјаве за медије.

У 7 сати, Петковић ће у манастиру Грачаница присуствовати Божићној Литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски, Теодосије.

У 12 сати, Петковић ће Дому здравља Доња Гуштерица уручити санитетско возило, након чега је предвиђена изјава за медије.

Повезани чланци

Back to top button