ПО Скупштине Града Приштина: „Моја прва плата“ – прво радно искуство за 31 особу

У оквиру програма „Моја прва плата“ тридесетједна особа ће у наредних девет месеци у управама Привременог органа града Приштине стицати радно искуство.

Председник Привременог органа града Приштине Новак Живић наглашава да, програм у многоме помаже младима у стицању знања и радног искуства, али и да ће  јачања кадровског потенцијала бити на корист и установама.

„ Млади ће имати прилику да теоретско знање претворе у практични рад, стекну радно искуство, а институције које су у служби грађана, услуге подигну на виши ниво. Ове године, тридесетједан омладинац биће упослен и распоређен у управама Привременог органа града Приштине и то; осморо са високом стручном спремом, шесторо са вишом и седамнаест лица са средњом стручном спремом“, рекао је Живић.

У периоду од девет месеци младим кадровима ће бити исплаћена плата у висини од 22.000. динара, уколико имају завршену средњу школу, односно 26.000. динара, колико ће примати они са завршеним факултетом.

„Програм је врло битан и у погледу одрживости и показатељ је да држава Србија брине о свима, а посебно о младима. Циљ је да нам млади не одлазе, већ да свој живот усресреде на останак у покрајини“ појаснио је Живић.

Програм „Моја прва плата“ спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Повезани чланци

Back to top button