Почела нова школска година

Близу 700 ученика ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници данас је, после летњег распуста, поново у својим клупама. Први дан у школи био је посебно свечан за 85-оро првака ове школе.

Звоно је означило почетак нове школске године и за ученике школе „Краљ Милутин“ у Грачаници у којој је после готово две деценије укинута међусмена. Будући да се је Средња медицинска школа измештена из овог објекта и наставља рад у оквиру средњошколског центра у Лапљем Селу, настава се за ученике виших и нижих разреда основне школе поново одвија у две смене.

Директор школе „Краљ Милутин“ у Грачаници Влада Милкић, фото: Ризница

„Од ове школске године часови за прву смену почињу у 8,15 часова. Учионице су очишћене и дезинфиковане, захваљујући општини Грачаница постављен је и нови слој асфалта на платоу испред школе, тако да ми спремно дочекујемо почетак ове школске године“, рекао је директор Влада Милкић.

Посебна добродошлица организована је за прваке који су од Позоришта младих на поклон добили представу  „Принцеза и звер“ након чега им је школски прибор поделио председник Привременог орана града Приштине Новак Живић.

Фото: Ризница

„Посебно ми је драго што је на територији града Приштина и у ову школску годину уписан готово исти број првака као и претходне, а свој деци желим успешан почетак новце школске године“, рекао је Живић.  

У четири школе на територији општине Приштина у којима се насатава одвија по плану и програму Министарства просвете, науке и технолошког развоје Републике Србије у први разред је уписано близу 150 малишан.  

Нова школска година данас је почела и за близу 700 ученика у ОШ „Краљ Милутин“ у којој је ову школску годину започело и 85-оро првака.

Фото: Ризница

„Уписано је 85 првака, a имамо најаве за још десетак деце чији ће се упис обавити накнадно тако да очекујемо да бројно стање буде исто или приближно као и претходних година са око 95 – нових ђака“, каже директор Влада Милкић.  

На територији Косова и Метохије школска година је почела за близу 15.000 учеинка који похађају наставу у укупно је 100 школа.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button