Покренута петиција се Косово на APPLE MAPS упише као део Србије

После кампање покренуте преко Инстаграма од стране албанске певачице британског порекла Дула Липе, да Косово није и неће бити део Србије, српски и канадски филмски режисер, продуцент, сценариста, телевизијски водитељ и активиста Борис Малагурски, покренуо је потписивање петиције “Косово је Србија на Аппле Мапс”.

Петицију је до сада потписало 188. 669 људи.

“Позивамо сав цивилизовани свет да заштити међународно право – Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, Повељу УН-а, Завршни Хелсиншки акт ОЕБС-а и Устав Републике Србије према којем су Косово и Метохија покрајина Србије – и то би требало да остан на свим мапама, укључујући Аппле Мапс”, пише на онлајн петицији коју Срби у свету и на локалу масовно потписују.

Грађани широм земље масовно потписују петицију и деле је са својим пријатељима.

“На петицију сам случајно наишла, потписала је и поделила са пријатељима. Све у циљу да свет има у виду, путем мапе, јер је то валидни доказ, да је наше Косово и Метохија саставни део Србије, као што је увек било а биће и на даље”, рекла је једна житељка Косова и Метохије која је желела да остане анонимна будући да живи у крају који је окружен Албанцима.

Петиција је настала након што је албанска певачица Дуа Липа покушала преко Инстаграма да мења границе на Балкану, што је наишло на оштру ракцију наше и светске јавности.

Међутим, ово није први пут да се на овај или неки други начин скрнави српска историја.

Албанске певачице годинама скрнаве српско културно наслеђе на Косову и Метохији снимајући чак и неприкладне музичке спотове у њима.

Ако и ви желите да сачувате Косово и Метохију и да Косово буде предсављено као део Србије на Аппле Мапс, петицију можете потписати кликом на овај линк : https://www.ipetitions.com/petition/NoKosovoUnesco?fbclid=IwAR1KePpmzUi2q1aUMqr8tqVSNxoQLjnWTK_QgPNsYx_nuzEYiw4zdVNT1_U .

Национал онлајн.рс

Извор
Национал онлајн.рс

Повезани чланци

Back to top button