Покушај отмице српског дечака у Племетини

Непознате особе напале су данас осмогодишњег М.В. из Племетине код Обилића  и покушале да га силом угурају у аутомобил. Покушај отмице догодио се када се српски дечак враћао из школе, јавља РТВ КИМ позивајући се на изјаву дечакове мајке Бојане Вуксановић.

Приликом  повратка из школе, непознати Албанци су данас око 13 часова покушали да дечака М.В. на силу увуку у аутомобил.

„.Њих четири – пет је било у аутомобилу, док су га двојица вукли да уђе у аутомобил. Он је успео да се извуче и трчао је ка дворишту нашег стрица, међутим та врата није успео да отвори, па је ушао у двориште које је у власништву друга од мог супруга, и на тај начин се спасао“, испричала је дечакова мајка Бојана.

Породица је случај пријавила Полицији Косова, која им је,  тврди Бојана, мајка дечака, саветовала да се покушај напада на дете не објављују у јавности.

Породица није пристала да ћути о овоме и тврди да се овако нешто њима не догађа први пут.

„ Ово је трећи пут да долази до покушаја отмице наше деце, јер нам је кућа на крају села. Пре три године су нам опљачкали кућу, када нисмо били ту. Полиција је обавила увиђај и до дана данашњег ништа није решено, починиоци нису пронађени“, исшричала је Бојана Вуксановићева.

Шесточлану породицу Вуксановић је данашњи инцидент узнемирио, а из Косовске полиције се нико није огласио поводом овог инцидента, јавља РТВ КИМ,

Племетина је мешовито село у коме живи близу 100 српских и тридесетак албанских породица.

Извор
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button