Полицаја пуцала на возило на северу Косова, ватра отворена из принде тврде у Приштини

Полицијска служба у Приштини саопштила је да је њен припадник вечерас “био принуђен да пуца” на возило чији се возач није зауставио на “илегалном путу” код села Бање на северу КиМ.

“Полицијски службеници на пункту по процедурама су дали знак батеријском лампом  возилу да стане ради рутинског прегледа, али када је осумњичени (возач) приметио полицајце, повећао је брзину како би побегао и директно угрозио живот полицијских службеника”, тврди се  у саопштењу полиције.

“Један од полицијских службеника да би избегао директну опасност по свој и живот других полицијских службеника био је принуђен да употреби ватрено оружје”, известила је полиција.

Сумњив џип марке “ауди” брзо се удаљило са лица места илегалним путевима, тврде из полиције и додају да њене јединице предузимају оперативне и истражне радње на идентификацији и хапшењу осумњичених у овом случају.

У наставку увиђаја полиција је зауставила још два возила која су стигла на исту локацију, у којима се налазило пет особа за која се сумња да су повезана са одбеглим возилом, .

Особе су упућене у полицијску станицу на разговор и даље поступке у сарадњи и координацији са органима правде.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button