Полиција, форензичари и КФОР данас претражују шире подручје Бањске

Косовски специјалци данас су уз помоћ паса трагача наствили претрагу терена у ширем подручују Бањске где се 24. септембра догодио оружани сукоб између косовске полиције и групе Срба.

Након што је јуче из Приштине стигла најава да ће се косовски специјалци повићи из Бањске те да ће у селу остати један број интервентне полицје, више возила Специјалне полиције, у пратњи оклопних транспортера али и возила КФОР-а је око 11 часова ушао у ово село код Звечана.

Заменик командира косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани раније је већ најавио да ће у оклини Бањске полиција и даље наставити са акцијама претраге терена уз помоћ паса трагача. Како је данас Ељшани потврдио за Коссев, у најновију акцију претраге терена, поред полицијских и форензичких екипа укључени су и припадници КФОР-а. Ација је организвана у ширем шумском појасу око Бањске.

Живот у Бањској се полако враћа у нормалу, у селу су и даље присутне патроле полиције у непосредној близини менастира, на прилазу код Рајске бање и појединим раскрсницама у насељу. Школа ни јуче ни данас није радила, има незваничних најава да се почетак наставе очекује у четвртак.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button