Полиција на Мердару ухапсила бившег припадника ОВК

Бивши припадник ОВК из Призрена Хасан Дакај,  ухапшен је јутрос у 9 часова на административном прелазу Мердаре док је са својим братом кренуо пут Италије објавио је адвокат Џевдет Смакићи на свом фејсбук налогу.

Приштински медији преносе да је адвокат Смакићи написао како га је породица ухапшеног овластила да буде бранилац те да је упутио хитан позив Министарству спољних послова како би дипломатским каналима затражило ослобађање бившег припадника ОВК Хасана Дакаја.

Полиција је ухапшеног Албанца послала у притворни центар у Куршумлији. Смакићи је на фејсбуку написао да је породица у страху да ће „Дакај бити подвргнут физичкој и психичкој тортури“.

Ухапешн припадник ОВК Хасан Дакај, фото: Фејсбук

Министарство спољних послова у Приштини: Обавестли смо амбасаде САД, Велике Британије и Канцеларију ЕУ, захтевамо ослобађање Хасана Дакакаја

Такозвано Министарство спољних послова у Приштини реаговало је поводом хапшења Хасана Дакаја саопштивши преко друштвених мрежа да  је о хапшењу бишвег припадника ОВК обавестило Канцеларију ЕУ у Београду као и Амбасаде САД и Велике Британије у Србији.

„Министарство најоштрије осуђује притварање, хапшење и злостављање грађана Косова. Позивамо међународну заједницу да предузме конкретне кораке за моментално пуштање на слободу грађанина Хасана Дакаја“, наводи се у саопштењу и додаје да ће Канцеларија за везу Приштине у Београду поднети званичан захтев српским властима да се представнику Канцеларије Приштине у Београду Јетишу Јашарију омогући посета Дакају како би се ближе упознао са његовим третманом у притвору.

Повезани чланци

Back to top button