Политика: Расположење људи да приме вакцину против Ковида 19 није најсјајније

Док се ишчекује одобрена вакцина против короне, Политика, позивајући се на истраживање Института за епидемиологију у Београду и Института за економске студије, пише да само петина грађана жели да прими цепиво.

Иако лекари жељно чекају регистрацију вакцине против Ковида 19 јер се сматра да је она једини лек захваљујући коме може да се искорени вирус короне, расположење грађана да је добију није баш најсјајније.

Истраживање међу Београђанима показује да око 45 посто грађана није одлучило да ли би се вакцинисало када вакцина буде одобрена и доступна. Четвртина људи је изјавила да не жели да добије цепиво, само петина грађана је спремна да се вакцинише, док ће одлуке око девет посто грађана зависити од избора произвођача вакцине.

Осим тога, у студији коју је одрадила америчка привредна комора у сарадњи са Економским институтом из Београда и Институтом за епидемиологију Медицинског факултета у Београду, наглашено је да у тренутку испитивања 41 одсто испитаника није било забринуто да може да се зарази, а да је 13, 1 проценат сматрао да ситуација није тако озбиљна као што се представља.

Повезани чланци

Back to top button