Политика: Ветерани ОВК желе да оборе доказе Београда

Ветерани ОВК покушавају да оборе доказе Београда, пише Политика. Позивајући се на приштинске медије лист преноси изјаву потпредседника Организације ветерана ОВК Насима Харадинаја да неће предати датотеку ове организације представницима Специјалног тужилаштва без присуства полиције.   

Застрашивање сведока и покушај обесмишљавања доказа које има Србија о злочинима терористичке ослободилачке војске Косова од 1998. до 2000. године – главни су разлози зашто је Организација ветерана ОВК објавила да су добили још докумената о изјавама сведока о злочинима на Косову.

Након појављивања ове вести представници специјализованих већа у Хагу дошли су јуче у канцеларије ветерана такозване ОВК у Приштини како би преузели поменуту документацију. На састанку са њима били су присутни председник организације ветерана ОВК Хисни Гуцати и потпредседник Насим Харадинај.

Управо је Харадинај претходно, у среду увече, обелоданио видео-снимак особе која је донела документа са изјавама сведока, а онда побегла.

Како преноси „Газета експрес“, потпредседник организације ветерана ОВК рекао је да су га назвали „Муња 2 за специјализовано веће“. Према писању портала „Зери“, Насим Харадинај је претходно јуче потврдио да су прексиноћ добили позив анонимне особе из Специјализованих већа и упозорење да ће у њиховим просторијама поново бити спроведена рација у потрази за новим досијеима, али да их неће предати без присуства косовске полиције.

„Позвао нас је неко из Специјализованих судова и упозорио нас да ће доћи по датотеке. Први пут смо им дали што су тражили, али овога пута то нећемо учинити без присуства косовске полиције, нема повлачења рекао је Харадинај.

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button