Поломљена табла са путоказом за манастир Драганац

Непознати починиоци су поломили таблу са путоказом у непосредној близини манастира Драганац у општини Ново Брдо. Табла са натписом манастира Драганац се већ више пута до сада нашла на мети вандала, а за тај дивљачки чин нико није одговарао, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„У тренутку када представници привремених институција у Приштини наводно спроводе акције у циљу очувања српске културе баштине и пишу писма међународним институцијама да скину са листе угрожених споменика културе манастире Српске православне цркве на територији Косова и Метохије, ми бројимо нове нападе“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подсећа се да је само од почетка ове године укупно тринаест цркава и манастира било на мети напада албанских екстремиста. Паралелно са овим случајем, у Ђаковици су осванули плакати са фотографијама Срба којима се црта мета на чело и који се без иједног доказа оптужују за наводне ратне злочине и тиме застрашују потенцијални повратници и интерно реасељени да се врате на своја вековна огњишта.

„Лицемерно је што албанске власти на Косову и Метохији покушавају да представе своју политику као политику мира, солидарности, верске и националне толеранције у очима светске јавности, а реалан живот на терену их свакодневно демантује. Чињенице говоре да су српски народ и православни храмови на Космету изложени константном насиљу, неправди и притисцима“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button