Помоћ Канцеларије за КиМ најугроженијим породицама

Kанцеларија за Kосово и Метохију у сарадњи са председницима општина и привремених органа у српским срединама обезбедила је вечерас пакете хране и воде за најугроженије породице и домаћинства у централном Kосову и Метохији погођене поплавама. Помоћ ће им стићи у току сутрашњег дана.

У најпогођенијим насељима упућене су и распоређене црпне пумпе, а у поједина домаћинства и машине за исушивање просторија. Три пумпе великог капацитета на путу су ка Прилужју, где се вечерас излила река Ситница и дошла до стамбених зграда, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Са народом погођеним поплавама на терену су и помоћници директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Светлана Миладинов и Иван Вујић.

Мештане села Лепина у Липљану које је погођено поплавама вечерас је обишао Иван Вујић који је поручио грађанима да ће надлежни помоћи у санирању штете.

„Најважније је да нико није животно угрожен, а Kанцеларија за Kосово и Метохију и Влада Србије помоћи ће нашем народу у санирању штете. Чим се вода повуче крећемо у поправку кућа, путева и бићемо брзи и ефикасни у том задатку. Имао сам прилике да разговарам са неколико мештана вечерас, они су с разлогом забринути али имају поверења у нас и знају да ћемо им помоћи“ – навео је Вујић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је Канцеларија формирала специјални тим за помоћ угроженим српским домаћинствима на Косову и Метохији, која су погођена поплавама, додајући да ће штета бити санирана.

Петковић је на конференцији за новинаре рекао да је због обилних киша на тој територији дошло до изливања неких што је угрозило српска домаћинства на КиМ, посебно на централном Косову и Косовском поморављу.

Додао да је Канцеларија за КиМ формирала специјални тим који је нон-стоп у комуникацији и координацији са општинским тимовима за елементарне непогоде на простору КиМ.

Повезани чланци

Back to top button