Помоћнику директора Канцеларије за КиМ Ивану Вујићу није дозвољен улазак на Косово

Власти привремених институција у Приштини забраниле су вечерас помоћнику директора Kанцеларије за KиМ Ивану Вујићу да посети покрајину.

Вујић је требало да обиђе Kлину и Осојане и социјално угроженој петочланој породици Kоматовић из села Жач уручи неопходну помоћ Kанцеларије за KиМ. Међутим, њему је вечерас забрањено да пређе административни прелаз на Јарињу, без икаквог образложења.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је очигледна намера Аљбина Kуртија да радикализује и додатно изазове тензије на простору Kосова и Метохије, јер је његов једини и основни циљ да покуша да испровоцира неодмерену реакцију Срба са Kосова и Метохије и настави да гази све споразуме постигнуте у Бриселу, међу којима је и онај о слободи кретања.

„Помоћник директора Kанцеларије Иван Вујић не подлеже под одредбе споразума о званичним посетама и није у обавези да своју посету најави. Ово није први пут да Приштина забрањује представницима и помоћницима директора Kанцеларије за KиМ да посете Kосово и Метохију и тиме грубо крши споразуме. Упркос томе, Срби са KиМ и званични Београд наставиће да чувају мир и стабилност и неће престати да помажу свом народу на Kосову и Метохији“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button