Помозимо Ивану да поново види

Иван Васић (40) из Грачанице, изгубио је вид пре три месеца након што је попио пар чашица сумњиве ракије. Од тада траје борба породице да Иван прогледа. Наду је поново распламсало сазнање да се лек за његово, готово потпуно, слепило налази у Русији.

Породица Васић не губи наду и веру да лек постоји и да ће Иван поново моћи да угледа своје две кћеркице, супругу, рођаке и пријатеље.

Након што је попио неколико чашица ракије која је у себи садржала 90 посто метил алкохола, Иван је изгубио вид. За само један тренутак, породици се живот претворио у пакао. Од тада до данас он живи у мраку, док се његова супруга Сандра и читаве породица боре да му се вид поново врати.

Нова нада родила се са сазнањем да у Русији постоји „Сверуски центар за очну и пластичну хирургију“ али ја за интервенцију на тој клиници неопходно 5.500 евра.

Иван је радио на приватној бензинској пумпи а супруга ради као медицинска сестра у Дому Здравља у Грачаници, тако да немају новац потребан за операцију.

Како би се породици помогло у помоћ је прискочила локална самоуправа.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић јуче је обишао породицу Васић, а данас је на штанду у центру Грачанице почело прикупљање новца за лечење Ивана Васића.  

Васић је имао среће да је попио само пар чашица ракије која је у себи садржала велику количину метил алкохола, у супротном би доживео судбину седморице грађана централног Косова, После испијања сумњиве ракије, већина њих, на жалост, више није у животу.

„Попио сам неколико чашица те ракије, то је био чист отров. Према анализама у тој ракији је било 91 одсто метил – алкохола“, испричао је Васић за РТВ КИМ.

Чланови породице Васић се надају се да ће продавац ракије бити пронађен и кажњен. Они тврде да знају о коме се ради.

„Ракију је продавала фирма „Баха“ из Ораховца, која већ пар година ракију продаје у Грачаници и осталим српским срединама на централном Косову, а можда и шире. Дошли су инспектори из Приштине из Одељења за тешка кривична дела, чисто да виде да ли сам жив. По њиховој причи тешко да може нешто да се учини по питању проналажења кривца, зато што је флаша била без декларација и без икаквих ознака“, испричао је Васић за РТВ КИМ.

Операција у Русији у граду Уфа је нада за породицу која је већ ступила у контакт са лекарима.

„Ја бих волео да буде један захват и да буде ефикасан, али пошто је степен оштећења веома велики мислим да ће бити потребно више захвата, биће потребно од 20 до 25 хиљада евра. Моја породица тај новац нема, па је свака помоћ добродошла“, испричао је Иван.

Сви који желе да помогну Ивану да победи мрак и поново угледа своју породицу и свет око себе, новчана средства могу да уплате на жиро -рачуне:

Динарски рачун: 205-9011007610046-17,

Девизни рачун: РС35205903102392683615,

Иван Васић, Комерцијална банка, А.Д Београд.

Извор
РТВ КИМ

Повезани чланци

Back to top button