Поплављено неколико домаћинстава у Преоцу, Угљару и Добротину

Киша која је током претходих дана падала без престанка условила је изливање атмосферских вода и узроковала је плављење неколико домаћинстава у селима Преоце, Угљаре, Добротин на територији општине Грачаница.

Екипе Јавних служби општине Грачаница, ЈКП „Екологија“ су на терену и помажу поплављеним домаћинствима каже директор Јавних служби Владица Трајковић.

“Стално апелујемо на наше суграђане да се не одлаже смеће у каналима и зато долази до поплава као што се и данас десило и чега се плашимо највише.Кишна вода из њива дошла је до неколико домаћинстава јер није могла у канал и тако је дошло до поплава. У Преоцу се прокопавa и шири канал како би се извукла вода,а у Добротину инсталиране су пумпе које црпе воду из дворишта.Што се тиче Угљара и ту је иста ситуација као у Преоцу.Током целог дана пратићемо ситуацију на терену и одазваћемо се сваком позиву”.

Што се тиче речних корита ситуација је под контролом за сада нема опасности да се понове поплаве из претходних година,рекао је Трајковић за РТВ Грачаницу.

(РТВ Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button