Поповић: 2020. је била година великих искушења

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је свим грађанима новогодишње и божићне празнике. Он је рекао да је 2020. година била тешка али да је руководство успело да уз максималне напоре заврши већину планираних делатности, преноси општинска информативна служба.

Поповић је рекао да је епидемија Ковидом 19 пореметила цело човечанство и нанело несагледиве последице које ће се дугорочно одразити на даљи економски и друштвени напредак. Упркос свему, нагласио је, Општина Грачаница се марта 2020. године, на самом почетку епидемије веома добро организовала и била на услузи свим грађанима.

„Епидемија нас је све успорила у бољој реализацији капиталних пројеката. Ипак упркос томе успели смо да завршимо и кренемо у релизацију многих иако нам је фокус деловања био усмерен на помоћи угроженом становништву и снабдевање и помоћ здравственим установама. Најсавременијом апаратуром опремили смо одељење Физијатрије, Домове здравља у Грачаници, Лапљем Селу и Доњој Гуштерици и Угљару, а болници у Грачаници донирали смо савремени респиратор“, подсетио је Поповић.

Истакао је да је поносан на чињеницу да је општина успела да изгради нови Водовод, стамбене објекте у Грачаници, Доњој Гуштерици и Лапљем Селу и шест кућа за социјално угрожене породице.

„Изградили смо Омладински центар у Грачаници, завршили прву фазу реновирања Берген насеља у Угљару и издвојили значајна средства у сфери образовања. У том смислу улагало се у основну школу у Грачаници док је у основној школи у Чаглавици уведено централно грејење и замењена ПВЦ столарија. У завршној фази је изградња Средњошколског центра у Лапљем Селу. У Сувом Долу градимо нову школу, а у Грачаници савремену предшколску установу од око 1400 метара квадратних. Реновирали смо Дом културе у Лаљем Селу и обезбедили више десетина грантова за покретање малих бизниса у сарадњи са нашим међународним партнерима “, рекао је

Поповић и напоменуо да је Грачаница општина са равномерним улагањима у све своје средине без обзира на националну и верску опредељеност и да ће тако остати и убудуће.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је Нову 2021. годину суграђанима уз наду да ће епидемија корона вирусом ускоро бити иза свих нас те да ће се кренути у наставак релаизације бројних пројеката и економском развоју општине.

„На крају желим да се захвалим свим својим сарадницима и колегама, здравственим радницима, привредним субјектима, медијима и сваком грађанину појединачно на доприносу који су пружали мештанима и самој општини у превазилажењу епидемиолошке кризе. Показали смо да смоопштина хуманих и одговорних људи и да заједно и јединствено можемо одолети изазовима којих ће сигурно бити и у 2021.години. Будите здрави и срећна вам Нова 2021.година“, рекао је Поповић.

Повезани чланци

Back to top button