Породица Слађана Трајковића протестоваће у Приштини

Породица Слађана Трајковића оптуженог да је наводно починио ратне злочине на Kосову, најавила је за сутра у протест испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини, сматрајући да му се наноси неправда.

Слађан Трајковић је бивши полицајац, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу KиМ, а након тога је ухапшен средином децембра под општужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Адвокат Дејан Васић, бранилац ухапшеног Трајковића изјавио је РТС-у да је протест најављен за девет часова а циљ је указивање јавности „на грубу неправду коју правосудни органи Kосова чине осумњиченом, одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора“.

„Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Kосова без обзира на националну припадност остварили ово право. Наш захтев базиран је из чисто хуманих разлога, обзиром да је здравствено стање осумњиченог Трајковића алармантно погоршано и постоји опасност од фаталног исхода уколико се његово лечење не настави код лекара Здраственог центра у Kосовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести“, рекао је Васић.

Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара меру притвора на још два месеца.

Повезани чланци

Back to top button