Посланици Српске листе присуствовали седници парламента у Приштини како би верификовали мандате

Посланици Спрске листе вратили су се после пет месеци у скупштинске клупе али су после извесног времена и напустили салу иако је седница косовског парламента била у току јавили су приштински медији.

Повратак у Скупштину био је у функцији верифиовања њихових мандата за наредних шест месеци.

Председник парламента Глаук Коњуфца рекао је да је оно што је Српска листа данас урадила најнеодговорније понашање које је могло да се види у скупшини и затражио да им се им одузму дневнице.

„Желим да кажем да је оно што је Српска листа урадила данас доласком после 5 месеци у Скупштину Ксоова само да би била потписана, најнеодговорније понашање које можемо да видимо овде у Скупштини. Остали су мање од 10 минута и одмах отишли, најмање што данас тражим је да им се то одузме плате”, рекао је Коњуфца.

Нови посланици Српске листе и један из грађанске иницијативе Слобода, правда, останак, положили су заклетву средином новембра прошле године, након што je prethodnih десет посланика поднело оставке када су Срби са Севера напустили косовске институције. Након полагања заклетве 17. новембра, нови посланици напустили су скупштинску салу, и од тада се у њу нису враћали до данас. Они су, како преносе приштински медији, након потписивања дневног реда напустили седницу.

Заклетву су тада положили Милан Костић, Зоран Максимовић, Оливера Здравковић, Милан Јоксимовић, Ксенија Божовић, Радош Михајловић, Ненад Раденковић, Светислав Јокић и Биљана Максић, и Цветко Вељковић из Грађанске иницијативе Слобода, правда, опстанак.

(Репортери – Економиа онлајн)

Повезани чланци

Back to top button