Посланик Европског парламента: Косово мафијашка држава и рак рана на Балкану

Француски посланик у Европском парламенту Тијери Маријани изјавио је данас да је Косово мафијашка држава и рак рана Балкана, преноси Спутњик.

Маријани је на састанку Одбора за спољне послове критиковао извештај известиоца Европског парламента за Косово Виоле фон Крамон, у коме је она, између осталог, подржала визну либерализацију за Косово.

„Косово је регион Србије, који никада није смео да остане у рукама оних који га данас воде. Приштина укида основна права, владавину закона, функционисање демократских институција. Постоји трговина људима, трговина органима. Косово је данас рак рана на Балкану”, рекао је Тијери.

Он је подсетио да се бивши косовски председник Хашим Тачи терети за ратне злочине, а да Виола фон Крамон није ни поменула ту чињеницу, преноси „Спутњик” позивајући се на текст приштинске „Газете експрес”.

„Метастазе се шире Европом, мафијашке операције и оружје увезено у Француску са Косова. Забринут сам због тога како известилац и већина политичких група подржавају либерализацију визног режима за Косово. ЕУ подржава мафијашку државу”, истакао је Маријани.

Извештај Виоле фон Крамон о Косову француски посланик је назвао неуравнотеженим, слепим и идеолошким.

После говора Маријанија, известиоц Виола фон Крамон је рекла да је изненађена његовим говором и да Косово није мафијашка држава.

Она му је предложила да заједно посете Косово како би имао прилику да разговара с тамошњим становницима, упозна се са ситуацијом и процени да ли је то, како је навела, мафијашка држава и земља која извози оружје.

Додала је и да либерализација визног режима ни на који начин не би угрозила грађане Француске.

(извор: Спутњик, Политика, Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button