После приштинске Удружења породица киднапованих и несталих организују дебату и у Београду

Удружење породица косметских страдалника са седиштем у Београду и мултиетнички Ресурсни центар за нестала лица у Приштини одржаће у понедељак 15. маја у Београду округли сто на коме би требало да буду изнесени предлози али и усаглашени ставови и потписани заједнички закључици са претходне дебате Комшија јеси ли добро“ која је 28. априла одржана у Приштини.

„Комшија јеси ли добро“  је заједничка активност удружеља породица албанских, српских и осталих који су нестали пре, током и после избијања ратних сукоба на простору Косова и Метохије.

Дебату организују Грађанске иницијативе из Београда и Интегра из Приштине у оквиру пројекта „Јачање инклузивних гласова жртава, трансформисање наратива“ који је подржаног од стране Европске уније.

На исту тему, округли сто је одржан у Приштини и у Београду.

„Свесни чињенице да резултат и ефекат наше подршке добросуседских односа међу члановима различитих етничких заједница не би био могућ без укључивања и помоћи медија, поред представника албанских и српских породица несталих, како у Београду, тако и у Приштини, они добронамерни који се нашем позиву одазову, биће учесници округлог стола: Комшија, јеси ли добро?“, навели су организатори.  

Повезани чланци

Back to top button