Поштанска штедионица: Средства наших клијената на КиМ су сигурна

Банка Поштанска штедионица обавестила је данас све клијенте, физичка и правна лица, поводом упада такозване косовске полиције у експозитуре Банке Поштанска штедионица на Косову и Метохији, да су њихова средства на рачунима у Банци сигурна и да неће бити оштећени.

Како се наводи, упркос привременој спречености функционисања Регионалног центра Косовска Митровица, клијенти Банке могу обавити све банкарске услуге, укључујући платни промет, кредитирање, мењачке послове и остале, у најближим експозитурама на административним прелазима Јариње, Брњак, Мердаре и Кончуљ, као и у остатку пословне мреже Банке.

Истовремено, сви запослени Банке у Регионалном центру Косовска Митровица остају у радном односу.

Такозвана косовска полиција саопштила је синоћ да је током упада шест експозитура Поштанске штедионице на северу Косова и Метохије запленила 1,6 милиона евра и више од 74 милиона динара.

У саопштењу се наводи да је одузето и око 19.500 франака, око 13.800 америчких долара и око 40 аустралијских долара, пренела је „Коха“.

Припадници тзв. косовске полиције упали су у понедељак са пушкама и панцирима у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новчана средства, као и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици.

(Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button