Представници опозиционих странака и угледни интелектуалци усвојили Декларацију о реинтеграцији КиМ у уставно прави поредак Србије (ВИДЕО)

Декларација о реинтеграцији Косова и Метохје у уставно – правни поредак Срије подржана од стране Новог ДСС, ПОКС-а, Двери, Заветника и Народне странке а чије су доношење инцирали интелектуалци попут професора др Милоша Ковића, Мише Ђурковића, академика Матије Бећковића усвојејена је данас, што је обелодањено на конференцији у београдском Медија центру.  

Полазећи од Резолуције 1244 и Устава Републике Србије, верни Косовском завету, истичемо да је једино прихватљиво решење за државу Србију, српски народ и све наше грађане, пуна реинтеграција територије Косова и Метохије са светињама, грађанима који тамо живе и природним ресурсима у уставно правни поредак Републике Србије, наводи се између осталог у документу.

Присутни су се сложили да никакве страначке разлике не треба да постоје већ само један једини циљ – Реинтеграција Косова и Метохије у уставно- правни поредак Републике Србије!

„Суочени са притисцима западних сила да се „косовско питање хитно реши“, свесни смо тежине тренутка у коме се Србија и српски народ налазе. У овом одсудном часу полазећи од потребе да се превазиђу странпутице прошлости, доносимо Декларацију о будућности Косова и Метохије у слободној Србији, као једином легитимном и праведном решењу.

Неприхватљиви су предлози о подели и размени територија, одрицању од Косова и Метохије, предаји дела или целе територије, чланства „Косова“ у Уједињеним нацијама, други који на било који начин угрожавају целовитост покрајине у саставу Републике Србије. Нико нема ни право ни легитимитет да потписује било какве међународно обавезујуће документе супротне Уставу Србије.

Полазећи од Резолуције 1244 и Устава Републике Србије, верни Косовском завету, истичемо да је једино прихватљиво решење за државу Србију, српски народ и све наше грађане, пуна реинтеграција територије Косова и Метохије са светињама, грађанима који тамо живе и природним ресурсима у уставно правни поредак Републике Србије.

Спремни смо за отварање дијалога са представницима косовских Албанаца о изградњи поретка владавине права за све етничке заједнице и све грађане и начинима на који ће се уставно- правна реинтеграција обавити на заједничку будућност“, неводи се у тексту Декларације.

https://www.youtube.com/watch?v=VU9HPKagqKQ&t=144s

Повезани чланци

Back to top button