Приштина захтева суспензију командира полиције на северу КиМ

Полицијски инспекторат у Приштини препоручио је команди полиције суспензију регионалног директора Северне Митровице Ненада Ђурића, јер се сумњичи да је наводно починио кривично дело „Саботажа“ и „Позив на отпор“. 

Поред кривичне истраге, разматраће се и административна одговорност Ненада Ђурића, преносе медији на албанском. Остале истражне радње ће предузети истражитељи Инспектората у пуној координацији са тужилаштвом.

Ненад Ђурић, директор косовске полиције за регион Север, јуче је саопштио да српски припадници полиције неће спроводити одлуку Владе по уручивању опомена возачима који возе  аутомобиле са „КМ“ регистарским таблицама.

Ђурић је навео да су на север упућене полицијске патроле из Приштине и без знања регионалног директора полиције севера.

„Желимо да истакнемо да су поменуте патроле из Приштине упућене на север без знања и одобрења регионалног директора полиције севера. У протеклом периоду истакли смо Генералном директорату полиције у Приштини и међународној заједници на присуство специјалних полицијских јединица и формирање база у нашој зони одговорности, чак и без нашег знања а чије активности изазивају страх. и немир људима који овде живе“, рекао је Ђурић.

„Ова акција директно подрива и маргинализује улогу наше регионалне дирекције која је овде пре свега да штити и служи људе који живе и раде на северу Косова, без обзира на националну и верску припадност“, додао је Ђурић.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button