Призрен, свечано за Савиндан

У цркви Светог Ђорађа у Призрену, у присуству великог броја верника и заменице и помоћнице директора Канцеларије за Косово и Метохију Душице Николић и Милене Парлић свечано је обележен празник посвећен првом српском просветитељу Светом Сави.

Након литургије и свечаног програма, сараднице директора Канцеларије за КиМ су младим богословцима уручиле и новчану помоћ, коју традиционално обезбеђује Канцеларија за Косово и Метохију.

„Велика је благост дочекати данашњи дан овде са нашом Епархијом, богословима и наставним кадром Епархије. Ми смо данас овде пренели поздраве директора Канцеларије за Косово и Метохију малим, симболичним даровима као мали вид сатисфакције за њихов свакодневни рад. Ови дивни, млади људи представљају светионик, не само Сиринићке и Средачке жупе, већ и понос државе Србије. Нажалост, сви смо ми сведоци како је наша Богословија изгледала након мартовског погрома, поносни смо на то како изгледа данас, поносни смо и на нашег епископа, на Владу Србије која је много уложила и која сваке године улаже у обнављање наших светиња, али некако најпоноснији и најрадоснији смо што се управо тим обновљеним светињама обнавља и живот. То доказују генерације наших богослова и то показује данашњи дан који је окупио људе из свих крајева Косова и Метохије, као и велики број гостију из централне Србије“, истакла је Милена Парлић након свечаности.

Повезани чланци

Back to top button