Протест средњошколаца у Грачаници: Свако треба да сноси последице и одговорност али не на овај начин

Незадовољни одлуком Основног суда који је њиховим вршњацима због туче испред школе у Лапљем Селу одредио месец дана притвора више од стотину средњошколаца протестовало је данас у 10 часова испред Станице полиције у центру Грачанице.

Ученици више средњих школа са територије општине Грачаница окупили су се данас пре подне у центру Грачанице јер сматрају да је одлука општинског суда о притвору њихових другова, учесника у тучи, била неправедна. Мирно, без узвикивања и добацивања са паролама на којима је писало:  „Брат на брата, брат за брата“ , „Добри момци не робијају“, „Увек слога никада свађа“ они су поручили да се не слажу са одлукама суда.

Ученица четвртог разреда средње Економско – трговинске школе из Лапљег Села Катарина Миленковић каже да је повод окупљања незадовољство због одлуке суда, коју сматра неправедном. 

„Свако треба да сноси последице и одговорност али не на овај начин. Мислим да је ово ригорозно и да је претерана одлука. Ми смо се окупили зато што се надамо да ћемо успети да подигнемо свест и да променимо одлуку суда и да ће наши вршњаци, наши другови и браћа бити пуштени“, рекла је Миленковићева.

Њена другарица Милица Јовановић каже да су се ученици свих средњих школа са територије Општине Грачаница данас спонтано окупили како би протестовали што су приведени и њихови другови који у тучи нису учествовали већ „прилазили да раздвоје сукобљене групе и пружају помоћ повређенима“.

„Сада су и они кажњени, што је неправедбно“, рекла је Јовановићева.

Протест ученика је трајао близу сат времена након чега су се они у миру разишли. Вечерас у 18 часова у центру Грачанице заказан је протест родитеља.

После јучерашње одлуке Основног суда да се средњошколцима који су учествовали у тучи испред школе, у Лапљем Селу, у понедељак 22. фебруара, одреди месечни притвор, родитељи и рођаци притворених ученика започели су протесте јер сматрају да је одлука суда изречена учесницима њиховој деци неправедна.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button