ПУ „Ђурђевак“ Седам деценија рада, труда, љубави и залагања

Предшколска установа „Ђурђевак“ из Грачанице обележила је значајан јубилеј – 70 година постојања и успешног рада, а тим поводом су малишани и васпитачи припремили богат програм за родитеље и грађане.

У седам деценија стало је много рада и залагања запослених у овој образовној установи, каже садашња директорка „Ђурђевка“ Радица Парлић.

Фото: Ризница

„Када је године 1952. основан, „Ђурђевак“ је радио са две групе деце. Пре рата их је било више од 1200, а данас је број већи од 470 и васпитачи се брину о више старосних група малишана“, рекла је Парлић.  

Васпитачи се сваке године потруде да спреме богат културни програм, нове игра и костиме за децу. Тако је било и сада, у двочасовном програму укључена су сва деца.

Фото: Ризница

Приредба за родитеље, ђаке и другу децу постала је традиција, а колико је то омиљен догађај најбољи доказ је чињеница да је велика сала Дома културе у Грачаници увек испуњена до последњег места.

„Ја сам дуго година већ радник ове установе и сваке године је ово изнова за мене као нови почетак. Ми се трудимо да и костими и приредба увек буду разнолики и разноврсна да се деца не понављају и сваке године је нешто другачије“, каже васпитачица Јасна Тодоровић.  

Предшколска установа „Ђурђевак“ смештена је у Грачаници. Прво је радила у приватној кући, потом је изграђен већи објекат али је он у међувремену постао тесан. Очекује се да би ове године деца и васпитачи требало да пређу у нову, већу и функционалнију зграду чија је изградња завршена.

Фото: Ризница

У оквиру установе раде и истурена одељења у Сушици и Новом Бадовцу, Лапљем Селу, Преоцу, Чаглавици и Доњој Брњици.

И.М.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button