Радио Београд уживо из Велике Хоче и Грачанице

У години када обележава век постојања Радио Београд је уживо емитовао програм из Велике Хоче и Грачанице.

У прелепом амбујенту „Господарске куће – сарај“ у Великој Хочи реализована је емисија „У средишту пажње. О свакодневном животу у села богате истрорије, културе и виноградарске традиције, у коме Срби четврт века живе у потпуном албанском окружењу говорили су: члан привременог органа општине Ораховац Марко Сташић, Негован Маврић из Удружења несталих и киднапованих, винар Срђан Петровић и професорка Јована Бојић.

Јутарњи програм Радио Београда 1 „Ухавати дан“  реализован је из Грачанице.  Уживо са Балкона овдашњег Дома културе уредница и водитељка програма Александра Младеновић „угостила“ је начелника Косовског – управног округа Срђана Поповића, начелницу службе Опште Медицине Дома здравља у Грачаници, Милицу Филић, чланицу удружења жена „Традицијом кроз векове“ Надицу Јоргић, професора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Лапљег Села Немању Ђорђевића, писца публицисту и хроничара са КиМ Станислава Којића, директора Дома културе и председника УНС-а Живојина Ракочевића и дописника Радио Београда Ивана Миљковића.

Радио Београд је пре више године одрадио читав серијал емисија уживо са Косова и Метохије, у години када слави век постојања то чини поново. Александра Младеновић једна од уредница и водитеља јутарњег програма „Ухвати дан“ поново је са екипом на Косову и Метохији.

„Велико ми је задовољство сваки пут када дођем у јужну покрајиниу да слушаоце Првог програма Радио Београда упознам са свакодневницом коју живе наши грађани. Овога пута Велика Хоча је била посебно интересанта јер смо први пут радили програм одатле, а у Грачаници се већ увелико осећамо као код куће.  И овога пута понећемо много фантастичних утисака и још једном осећај да смо отркили нешто ново када је простор КиМ у питању, а већ планирамо и нови долазак и емотовање јутарњег програма из неке нове средине у коју до сада нисмо били“, рекла је Младеновићева.

Назад се враћамо са прелепим утисцима, јер нам је време овде буквлно прелетело, кажу Бојана Туфегџић – продуцент на програму и Александар Бојовић тонкси реализатор.

„Овакав терен је специфичан тако да је и припрема специфична. Није било тешко доћи до саговорника, сви су дошли да гостују у програм, испричали нам приче које желимо да чујемо, а то су те неке топле, људске, емотивне приче тако да смо сваки пут задовољни када дођемо на Косово и Метохију“, рекла је Туфегџићева.

Екипа има у плану да у години јубилеја са Косова и Метохије реализује још две емисије.

И.М.    

Повезани чланци

Back to top button