Радосав Јанићијевић сахрањен данас у Рудару

Сахрана дугогодишњег главног и одговорног уредника „Јединства“ и члана УНС-а Радосава Jанићијевића биће данас у 13 сати на гробљу у Рудару. Опело почиње у 12 сати у градској капели.

Јанићијевић је рођен 1954. године у Вучитрну. Завршио је југословенску књижевност и српскохрватски језик на Филозофском факултету у Приштини и новинарску школу на Југословенском институту за новинарство у Београду.

Вишу педагошку школу завршио је у Гњилану.

После рата 1999. године отишао је на усавршавање за професионалног новинара у Риму. Године 1967. године примљен је у SSOJ-a и писао је за њихово гласило лист „Младост“. Био је члан Секретаријата омладине и Омладинског актива. У СКЈ је примљен 1972. године.

Док је служио војни рок у Даниловграду писао је за тадашње војне часописе „За победу“ и „Фронт“. За свој труд и допринос војсци био је неколико пута награђиван

Новинарством се бавио више од 40 година.

Скоро цео радни век је провео у листу „Јединство“, где је од 2004. до 2019. године, када је отишао у пензију, био главни и одговорни уредник.

Као ученик средње учитељске школе у Приштини, од 1968. године писао је за „Политику“, „Политикин забавник“, „Јединство“ и лист „Младост“.

Од основне школе писао је песме које су објављиване у „Јединству“, у рубрици за децу, као и пионирском листу „Мале новине“. За свој труд и допринос војсци био је неколико пута награђиван завршио „
Био је један од оснивача општине Звечан 1991. године, дао је велики допринос и труд током формирања општине Звечан и њеном даљем раду за шта је од стране општине био награђен неколико пута.

Јанићијевић је био дугогодишњи аутор и уредник општинских новина СО Звечан, СО Вучитрн и СО Косовска Митровица, као и ловачког листа „Чичавица“.

Аутор је две књиге и добитник неколико признања за новинарски рад.

Предавао је српскохрватски језик у школама у Јужној Митровици, Рудинама, Великој Кладуши и другим местима.

Преминуо је јуче у 70. години.

Повезани чланци

Back to top button