Ракић, Јевтић и Шубарић посетили рањене Србе

Председник и потпредседник Српске листе Горан Ракић и Далибор Јевтић и градоначелница Грачаница Љиљаном Шубарић обишли су данас на одељењу хирургије у Грачаници рањене Србе Милоша и Стефана Стојановића из Готовуше код Штрпца.

Напад на младића и дечака Јевтић је окарактерисао као монстурозан чин и устврдио да доласком Куртија на чело притинских институција почиње прогон Срба.

“Верујем да ће надлежни органи одрадити свој посао, али не треба да се заврши на томе, неки у Приштини треба добро да се запитају, или да почну да мењају реторику који имају и однос према Србима. Очигледно је посебно поред других делова Косова и Сиринићка жупа мета Аљбина Куртија од дана када је ступио на власт”, каже градоначелник Штрпца Далибор Јевтић.

Он је најавио протест Срба који ће се у подне одржати у Штрпцу.  

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је  да за Србе и српску децу на Косову нема мира ни за најрадоснији хришћански празник.

“Децу вам нећемо заборавити никада и никада вам нећемо опросити ово што сте јуче урадили. Позивам све надлежне органе, пре свега међународну заједницу и КФОР да појачају своје присуство и да не помажу саопштењима и осудама”, истакао је Ракић.

(Ризница)

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button