Ракић: Мирни и демократски протест биће одговор народа на насиље

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је, након састанка представника Срба са Косова и Метохије са председником Александром Вучићем, да су добили чврсте гаранција и уверавања да ће Србија бити уз свој народ на КиМ.

Горан Ракић је рекао да никада нису имали краћи састанак са председником Вучићем, као и да ће се председник обратити након седнице Савета за националну безбедност.

У обраћању новинарима након састанка, председник Српске листе је рекао да су од председника добили чврсте гаранције и уверавања да ће Србија бити уз свој народ.

„Председнику Вучићу смо јасно рекли и тражили од њега да, уколико косовске безбедносне снаге, специјалне јединице полиције и било ко други крене да одузима нашу имовину, а наша имовина су управо и те таблице и та возила, да ћемо искористити сва средства и демократским, мирним путем пружити отпор и биће то отпор народа“, рекао је Ракић.

Истакао је да ће, уколико буде насилног отимања имовине Срба и одузимања возила са КМ таблицама, они одговорити „блокирањем свим прелаза и улаза од севера ка централном Косову на југу“.

Међутим, напомиње да нико ко живи на КиМ не може знати у шта ће се све то претворити и како ће се ситуација на терену одвијати.

„Биће то миран, демократски, ненасилни отпор народа. Морам да признам и кажем свима вама, не зна нико од нас који живимо тамо у шта ће се све то претворити уколико неко насилно крене да одузима нашу имовину“, каже Ракић.

Истакао је да српски народ ових дана трпи велике притиске, те да су и бројеви телефона грађана предати полицији.

Захвалио се председнику и држави Србији, што су уз српски народ и онда када је најтеже, истичући да су Срби са КиМ „одувек веровали само држави Србији и председнику Александру Вучићу“.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button