Ракић: Предложићу да сви Срби напусте косовске институције на северу

Председник Српске листа Горан Ракић, за суботу 5. новембар заказао је хитан састанак свих представника косовских институција на северу Косова и Метохије на коме ће предложити да сви Срби напусте косовске институције на северу, почев од њега лично, па  и из локалних самоуправа, тужилаштва, суда, полиције, и свих осталих органа.

У саопштењу прослеђеном медији Ракић наводи да су се представници Срба у косовским институцијама на овај корак одлучили  због „најновије, срамне, нелегалне и антисрпске одлуке Приштине којом је суспендован  директор Регионалне дирекције Север Ненад Ђурић.

Ђурић је одбио да својим суграђанима издаје опомене јер поседују легалне КМ регистарске ознаке.  

„Имајући у виду све притиске којима је изложен наш народ и сви поносни Срби који не пристају да буду декор Приштине потребно је да у сарадњи са нашом државом Србијом јачамо и градимо српске институције на овим просторима. Господина Ђурића, су на позицију директора  Регионалне дирекције Север бирали Срби и четири градоначелника са севера, и Приштина нема никакво право да предузима било какве санкције према њему.  Сви ми смо у косовске институције ушли јер је то био део Бриселског споразума, имајући у виду да Приштина не поштује потписано, јасно је да ми немамо шта да тражимо у тим институцијама јер је очигледно да Приштина без икаквих последица крши сваки од потписаних споразума. Уједно желимо да поручимо, да ми, политички представници српског народа, нећемо дозволити да се нападамо ми и наш народ, и да немо посматрамо како Приштина спроводи терор над нашим грађанима“, наведено је у саопштењу председника Српске листе.

Повезани чланци

Back to top button