Ракић упутио протестно писмо представницима међународне заједнице

Председник Српске листе Горан Ракић упутио је протестно писмо амбасадорима САД, Велике Британије, Француске, Италије, Немачке, као и шефовима мисија ЕУ, Унмика, ОЕБС-а и команданту Кфора.

„Председник Српске листе Горан Ракић у име српског народа и власника земље која се отима нелегалном експропријацијом Владе Аљбина Куртија, упутио протестно писмо амбасадорима САД, Велике Британије, Француске, Италије, Немачке, као и шефовима мисија ЕУ, Унмика, ОЕБС-а и команданту Кфора“, истиче се у саопштењу.

У писму је, како се наводи, „јасно указано на кршење свих правних прописа којима је регулисано питање експропријације, те да је овај поступак неприхватљив за власнике непокретности и српски народ који живи на северу Косова и Метохије и да се ови једнострани потези разумеју као институционално насиље и отимачина српске земље од српских домаћина“.

„Уједно су у писму сви позвани да хитно зауставе ове нелегалне поступке и спрече даље угрожавање мира, правне и физичке сигурности нашег народа од стране режима Аљбина Куртија“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button