Расписана потерница за Марком Рошићем

Посебно одељење Основног суда у Приштини расписало је потерницу за Марком Рошићем који се терети за убиство Оливера Ивановића потврдила је за приштинске медије портпаролка тог суда Мирљинда Гаши.

Гаши је навела да је суд обавештен од стране полицијске станице Север да је предузео радње на извршењу одлуке суда, али да оптужени Рошић није пронађен на адреси становања због чега је расписана потерница за његово хапшење и упућивање у притвор“, наводи се у одговору Основног суда, преноси Репортери.

Косовска полиција је саопштила да Рошићево бекство догодило дан након објављивања одлуке о извршењу казне, те да полиција приликом прегледа куће није наишла на осумњиченог.

Основни суд у Приштини објавио је 28. јуна пресуду за петоро окривљених за умешаност у убиство председника ГИ СДП  Оливера Ивановића.

Марко Рошић је осуђен на 10 година затвора због кривичног дела учешће или организовања криминалне групе и тешко убиство, укључујући време проведено у притвору и кућном притвору. Суд је овом оптуженом изрекао и новчану казну од 10.000 евра.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Северној Митровици.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button